Бившият министър на отбраната на САЩ генерал Джеймс Матис оприличи руския

...
Бившият министър на отбраната на САЩ генерал Джеймс Матис оприличи руския
Коментари Харесай

Бившият министър на отбраната на САЩ: Путин вярва, че Русия е обкръжена от чудовища

Бившият министър на защитата на Съединени американски щати военачалник Джеймс Матис оприличи съветския президент Владимир Путин на персонаж от романите на Фьодор Достоевски, бълнуващ, че Русия е обкръжена от чудовища.

Матис направи това съпоставяне по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен, на проведения в границите на форума Украински обяд, съобщи организация Укринформ.

" Господин Путин - това е персонаж на Достоевски, в чието въображение чудовища са обкръжили Русия. Той вижда единствено две категории хора: такива, които му се подчиняват, и врагове. " - разяснява генералът.

По думите му ще е добре в случай че Путин се въздържи от приложимост на мощ, само че той разполага със сили и средства, с цел да нахлуе в Украйна.

" Проблемът е идващият ден, след като той реши да нахлуе. Но ние на Запад ще създадем всичко належащо (за да го спрем - б.р.) ", добавя Матис.

Припомняме, Джеймс Матис, който оглавяваше Пентагона в администрацията на Доналд Тръмп, напусна поста си преждевременно през 2018 година поради разногласия с президента. Освен това той призоваваше към зоркост поради продължаващите опити за намеса от страна на Москва в американските избори - на фона на разкритията за връзки сред екипа на Тръмп и представители на съветските властови кръгове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР